| |
Číslo kmene | VURV-B 106
|
Rod | Xanthomonas
|
Druh | campestris
|
Název kmene | Xc1/13
|
Typ organismu | Bacteria
|
Autor | Xanthomonas campestris (Pammel 1895) Dowson 1939 emend. Vauterin et al. 1995
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture-90°C,freeze dried culture
|
Způsob distribuce | culture on solid medium
|
Omezení | Plant pathogenic species, restricted distribution
|
Izoloval | Krejzar
|
Rok izolace | 2013
|
Zdroj izolace | peach, small branches
|
Určil | Krejzar - Biolog GENIII, Fame analysis
|
Rok určení | 2013
|
Deponoval | Krejzarová – deep freezer, Bacteriology department, CropResInstit
|
Rok depozice | 2013
|
Geograf. původ | south Moravia, Kobylí, orchard yard
|
Patogenita | pathogenic for stone fruit
|
Médium pro kultivaci | solid medium MPA or YDC
|
Podmínky růstu | aerobic
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 26-28°C
|
Využití | pathogenicity test
|
Obrázek |
|
Literatura | Krejzar V., Pánková I., Krejzarová, R., 2019: Bakteriální patogeny a předčasné odumírání meruňky a broskvoně. Rostlinolékař 4 (30), 13-17.
|
|