| |
Číslo kmene | VURV-B 070
|
Rod | Pseudomonas
|
Druh | viridiflava
|
Název kmene | 6/11, sample 3/2, type K
|
Typ organismu | Bacteria
|
Autor | (Burkholder 1930) Dowson 1939
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture-90°C,freeze-dried culture
|
Způsob distribuce | culture on solid medium
|
Omezení | none
|
Izoloval | Krejzar
|
Rok izolace | 2011
|
Zdroj izolace | parsley - root soft rot symptoms
|
Určil | Krejzar - Biolog GEN III (0,64), FAME analysis (0,75), real-time PCR
|
Rok určení | 2011
|
Deponoval | Krejzarová
|
Rok depozice | 2011
|
Geograf. původ | Czech Republic, Semice
|
Patogenita | causal agent of soft rot disease
|
Médium pro kultivaci | King B
|
Podmínky růstu | aerobic
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 18-20°C
|
Využití | pathogenicity test
|
Literatura | Krejzar, V., Pánková, I. a Kůdela, V. (2012): Relativní četnost původců černání stonku bramboru v České republice v roce 2012. věd. příloha Úroda 60 (12), s.:195-198.
|
Poznámky | picture - new disease was described in 2011
|
|