Bakterie


SbírkaSbírka fytopatogenních a zemědělsky prospěšných bakterií (VURV-B)
 Dr. Iveta Pánková
Crop Research Institute
Drnovská 507, 161 06 Praha - Ruzyně
Czech Republic
E-mailpankovai@vurv.cz
Odkazhttps://www.microbes.cz/bacteria.html#VURV%E2%80%93B

Číslo kmeneVURV-B 110
RodXanthomonas
Druharboricola
Varietapv. juglandis A
Název kmeneG-6/2
Typ organismuBacteria
AutorVauterin et al. 1995
Způsob uchovávánídeep frozen culture - 90°C
Způsob distribuceculture on solid medium
Omezenínone
IzolovalKrejzar, Crop Reserch Institute
Rok izolace2018
Zdroj izolacewalnut tree-Juglandis regia L., fruit skin
UrčilKrejzar, Biolog GEN III, FAME, real-time PCR
Rok určení2018
DeponovalKrejzarová-Bacteriology department,  Crop Research Institute
Rok depozice2018
Geograf. původCzech Republic, south Moravia
Patogenitanut trees
Médium pro kultivaciMPAg medium, YDC medium
Podmínky růstuaerobic bacterium
Světelné podmínky+
Teplotní podmínky25-30°C
Využitípathogenicity tests on fruit and ornamental trees
Obrázek
LiteraturaKrejzar V., Pánková I., Krejzarová, R., 2019: Výskyt přirozené infekce bakterie Xanthomonas arboricola pv. juglandis na ořešáku královském. Rostlinolékař 2 (30), 30-34.