| |
Číslo kmene | VURV-B 110
|
Rod | Xanthomonas
|
Druh | arboricola
|
Varieta | pv. juglandis A
|
Název kmene | G-6/2
|
Typ organismu | Bacteria
|
Autor | Vauterin et al. 1995
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture - 90°C
|
Způsob distribuce | culture on solid medium
|
Omezení | none
|
Izoloval | Krejzar, Crop Reserch Institute
|
Rok izolace | 2018
|
Zdroj izolace | walnut tree-Juglandis regia L., fruit skin
|
Určil | Krejzar, Biolog GEN III, FAME, real-time PCR
|
Rok určení | 2018
|
Deponoval | Krejzarová-Bacteriology department, Crop Research Institute
|
Rok depozice | 2018
|
Geograf. původ | Czech Republic, south Moravia
|
Patogenita | nut trees
|
Médium pro kultivaci | MPAg medium, YDC medium
|
Podmínky růstu | aerobic bacterium
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 25-30°C
|
Využití | pathogenicity tests on fruit and ornamental trees
|
Obrázek |
|
Literatura | Krejzar V., Pánková I., Krejzarová, R., 2019: Výskyt přirozené infekce bakterie Xanthomonas arboricola pv. juglandis na ořešáku královském. Rostlinolékař 2 (30), 30-34.
|
|