Bakterie


SbírkaSbírka fytopatogenních a zemědělsky prospěšných bakterií (VURV-B)
 Dr. Iveta Pánková
Crop Research Institute
Drnovská 507, 161 06 Praha - Ruzyně
Czech Republic
E-mailpankovai@vurv.cz
Odkazhttps://www.microbes.cz/bacteria.html#VURV%E2%80%93B

Číslo kmeneVURV-B 069
RodPseudomonas
Druhviridiflava
Název kmene7/11, samle 4/3, type K
Typ organismuBacteria
Autor(Burkholder 1930) Dowson 1939
Způsob uchovávánídeep frozen culture-90°C,freeze-dried culture
Způsob distribuceculture on solid medium
Omezenínone
IzolovalKrejzar
Rok izolace2011
Zdroj izolaceparsley - root soft rot symptoms
UrčilKrejzar - Biolog GEN III (0,62), FAME analysis (0,84), real-time PCR
Rok určení2011
DeponovalKrejzarová
Rok depozice2011
Geograf. původCzech Republic, Semice
Patogenitacausal agent of soft rot diseases
Médium pro kultivaciKing B
Podmínky růstuaerobic
Světelné podmínky+
Teplotní podmínky18-20°C
Využitípathogenicity test
LiteraturaKrejzar, V., Pánková, I. a Kůdela, V. (2012): Relativní četnost původců černání stonku bramboru v České republice v roce 2012. věd. příloha Úroda 60 (12), s.:195-198.
Poznámkynew disease was described in 2011