Bakterie


SbírkaSbírka fytopatogenních a zemědělsky prospěšných bakterií (VURV-B)
 Dr. Iveta Pánková
Crop Research Institute
Drnovská 507, 161 06 Praha - Ruzyně
Czech Republic
E-mailpankovai@vurv.cz
Odkazhttp://old.vurv.cz/mikroorganismy/bacteria.html#VURV%E2%80%93B

Číslo kmeneVURV-B 199
RodAllorhizobium
Druhvitis
Název kmenep14
Typ organismuBacteria
Autor(Ophel and Kerr 1990) Mousavi et al. 2016
Způsob uchovávánídeep frozen culture-90°C,freeze dried culture
Způsob distribucebacterial culture on solid medium
Omezenínone
IzolovalKrejzar
Rok izolace2014
Zdroj izolacecrown gall of grapevine, var. Vavřinecké
Geograf. původsouth Moravia - Polešovice
Patogenitacrown gall of grapevine, var. Svatovavřinecké
Médium pro kultivaciMPA medium, YDC medium
Podmínky růstuaerobic
Světelné podmínky+
Teplotní podmínky25-28°C
Využitípathogenicity test - grapevine, tomato