Bakterie


SbírkaSbírka fytopatogenních a zemědělsky prospěšných bakterií (VURV-B)
 Dr. Iveta Pánková
Crop Research Institute
Drnovská 507, 161 06 Praha - Ruzyně
Czech Republic
E-mailpankovai@vurv.cz
Odkazhttps://www.microbes.cz/bacteria.html#VURV%E2%80%93B

Číslo kmeneVURV-B 229
RodAllorhizobium
Druhvitis
Název kmene13/14/15-R21
Typ organismuBacteria
Autor(Ophel and Kerr 1990) Mousavi et al. 2016
Způsob uchovávánídeep frozen culture-90°C,freeze dried culture
Způsob distribuceculture on solid medium
Omezenínone
IzolovalKrejzar
Rok izolace2015
Zdroj izolacegrapevine var.Fratava,crown gall at base(6 cm)
UrčilKrejzar - FAME, GEN III, real-time PCR
Rok určení2015
DeponovalKrejzarová
Rok depozice2016
Geograf. původCzech Republic, south Moravia, Čejč, fa.Horák
Patogenitapathogenic on grapevine
Médium pro kultivaciMPA medium
Teplotní podmínky20-28°C
Využitípathogenicity test on grapevine, tomato