| |
Číslo kmene | VURV-B 040
|
Rod | Allorhizobium
|
Druh | vitis
|
Název kmene | VK125/2G
|
Typ organismu | bacteria
|
Autor | (Ophel and Kerr 1990) Mousavi et al. 2016
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture -90°C, freeze-dried culture
|
Způsob distribuce | culture on solid medium
|
Omezení | none
|
Izoloval | Pánková
|
Rok izolace | 2010
|
Zdroj izolace | grapevine xylem liquid
|
Geograf. původ | Czech Republic, Vrbovec
|
Patogenita | virulent on grapevine and tobacco leaves
|
Médium pro kultivaci | MPA medium, YDC medium
|
Podmínky růstu | aerobic
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 28°C
|
Obrázek |
|
Literatura | PÁNKOVÁ I., KREJZAR V., KŮDELA, V.a ACKERMANN, P. (2011): Indukce mrazového poškození révy vinné INA+ bakteriemi ve spojitosti s následnou tumorogenezí vyvolanou bakteriemi rodu Agrobacterium. 12, vědecká příloha, s.247-251.
|
|