Bakterie


SbírkaSbírka fytopatogenních a zemědělsky prospěšných bakterií (VURV-B)
 Dr. Iveta Pánková
Crop Research Institute
Drnovská 507, 161 06 Praha - Ruzyně
Czech Republic
E-mailpankovai@vurv.cz
Odkazhttp://old.vurv.cz/mikroorganismy/bacteria.html#VURV%E2%80%93B

Číslo kmeneVURV-B 226
RodAllorhizobium
Druhvitis
Název kmene4/9/15-R16
Typ organismuBacteria
Autor(Ophel and Kerr 1990) Mousavi et al. 2016
Způsob uchovávánídeep frozen culture -90°C, freeze dried culture
Způsob distribuceculture on solid medium
Omezenínone
IzolovalKrejzar
Rok izolace2015
Zdroj izolacegrapevine var. Fratava, grown gall (6cm) at base
Geograf. původCzech Republic, south Moravia, Čejč, fa.Horák
Patogenitapathogenic on grapevine
Médium pro kultivaciMPA medium
Teplotní podmínky20-28°C
Využitípathogenicity test on grapevine, tomato