| |
Číslo kmene | VURV-B 252
|
Rod | Ralstonia
|
Druh | solanacearum
|
Název kmene | 1605334_2
|
Typ organismu | Bacteria
|
Autor | (Smith 1896) Yabuuchi et al. 1996 emend. Safni et al. 2014
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture-90°C,freeze dried, nitrogen
|
Způsob distribuce | Letter of Authority
|
Omezení | phytoquar. species, restricted distribution, RAT
|
Změny jména | Burkholderia solanacearum(Smith1896)Yabuuchi et al.1993Pseudomonas solanacearum(Smith1896)Smith 1914
|
Izoloval | Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture
|
Rok izolace | 2016
|
Zdroj izolace | river irrigation water
|
Určil | Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture
|
Rok určení | 2016
|
Deponoval | Krejzarová
|
Rok depozice | 2017
|
Geograf. původ | Bohemia
|
Patogenita | Solanaceae - tomato, potato
|
Médium pro kultivaci | MPAg, King B
|
Podmínky růstu | facultative anaerobic
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 25-30°C
|
Využití | pathogen. tests-virul. and resist. of potato var.
|
Literatura | Pánková I., Krejzar, V., 2018. Virulence kmenů Ralstonia solanacearum izolovaných v České Republice. Rostlinolékař 2, p:17-22.
|