| |
Číslo kmene | VURV-B 101
|
Rod | Allorhizobium
|
Druh | vitis
|
Název kmene | Av3
|
Typ organismu | Bacteria
|
Autor | (Ophel and Kerr 1990) Mousavi et al. 2016
|
Způsob uchovávání | deep frozen culture-90°C,freeze dried culture
|
Způsob distribuce | bacterial culture on solid medium
|
Omezení | none
|
Izoloval | Krejzar
|
Rok izolace | 2013
|
Zdroj izolace | grapevine, variety Hibernal, crown gall
|
Geograf. původ | south Moravia, Lednice, Vinselekt Michlovský a.s.
|
Patogenita | crown gall grapevine
|
Médium pro kultivaci | MPA
|
Podmínky růstu | aerobic
|
Světelné podmínky | +
|
Teplotní podmínky | 28°C
|
Využití | pathogenicity test
|
Obrázek |
|
Literatura | KREJZAR V., PÁNKOVÁ I. & KREJZAROVÁ R., 2018: Systemická infekce interspecifických genotypů révy původci bakteriální nádorovitosti na Jižní Moravě. S. 36. In: ŠEFROVÁ H. & ŠAFRÁNKOVÁ I. (eds): XXI. Česká a slovenská konference o ochraně rostlin. Sborník abstraktů. MENDELU v Brně, 5. – 6. září 2018, 140 s.
|
|